Postnatale yoga

Postnatale yoga, volledig gericht op de eerste weken/maanden na je bevalling. Samen met je baby en andere moeders met hun kleintje een bewust ontspannen moment ervaren.

Deze yogalessen vormen een compleet aanbod waarin een combinatie van dru-yoga, mindfulness, ontspanning en ontmoeten samengevoegd is. Ervaring met yoga is niet nodig. De lessen zijn zeer toegankelijk. De focus ligt voornamelijk op het ervaren van verbinding met jezelf en je kindje.

 

Je bent van harte welkom bij de postnatale yoga in een reeks van 6 weken. 

 

 

Verloop van een postnatale yogales

We starten vooraf met thee, er is ruimte om te delen en elkaar te leren kennen. Je baby is gewoon mee, mocht hij willen drinken of heeft hij jou nabijheid nodig. Daar is alle ruimte voor.

Bevallingsverhalen worden gedeeld in dit moment, wanneer je voor de eerste keer aansluit. Ook is er ruimte voor vragen en tips.

 

Hierop volgen een reeks zachte oefeningen, waarin je op zachte wijze naar je bekken gaat. Door de zachte vloeiende terugkomende oefeningen vanuit de dru-yoga zak je steeds meer in je lichaam.

 

In het dagelijkse leven zijn we soms zo druk met alles wat er te doen staat dat we vergeten hoe dit ook alweer is. Het contact met je lichaam na de geboorte is essentieel voor een voorspoedig herstel en de relatie met je baby. De postnatale yoga van Nieuw Leven richt zich niet op het herstellen van spieren of bekkengebied. 

Elke week staat er een thema rondom de kraamperiode, baby's behoefte en/of ontwikkeling centraal zodat jij volledig geïnformeerd vol vertrouwen deze kwetsbare periode in het ouderschap kunt beleven.

We gebruiken ademhalingstechnieken om tot een diepe ontspanning te komen. Ook zullen we vanuit de mindfulness verschillende oefeningen ervaren samen met je baby.

 

Na elke les sluiten we af met een ontspanningsoefening, met je baby op de buik of in je armen.

Samen verbonden, dit versterkt de hechting tussen jou en je kindje.

 

Reeks

Je bent welkom om een reeks af te nemen. 

Het uitgangspunt is 4 weken na je bevalling in een reeks van 6 weken. Mocht je eerder of later willen starten, neem gerust contact op. 

Iedere les heeft een eigen thema. 

Kosten

€14,00 euro per les 

Lestijden

Maandagochtend 9.45 tot 11.15  uur.

Nog 2 plekken vrij

Locatie

In de Yurt van Nieuw Leven

Dwersfeart 23 te Gorredijk

Extra

Wanneer je de postnatale yoga volgt ben je vrij om contact op te nemen met je vragen in de kraamperiode. 

Mocht dit tot een nazorg consult komen ontvang je 20,- korting op dit consult.