Fijn jou hier te ontmoeten!

Mijn naam is Antsje Abma, holistisch geboortecoach in mijn eigen praktijk Nieuw leven. 

Waar ik een plek voor vrouwen creëer in tijd van de overgang van jong volwassene naar vrouw, ieder op haar eigen tijd. 

Meestal komt deze transformatie in een stroomversnelling tijdens je kinderwens, zwangerschap, geboorte of in de eerste jaren van het moederschap. 

Het ondernemen vind ik super inspirerend en zie ik ook als een grote spiegel van zelfreflectie en het zit ook nog eens vol met (persoonlijke) groei en ontwikkel kansen. 

Een tikkeltje spiritueel, daar kom ik gewoon vooruit. Alles is immers onlosmakent met elkaar verbonden.

Daarom trekt het werken in een cyclus mij ook, nieuw leven staat voor een nieuw begin. Dit kan op elk moment. 

 

Ik geloof dat ieder mens een ziel heeft en ieder kindje precies op de juiste tijd bij de juiste ouders komt, ieder met een eigen zielsmissie. 

Waarin ik geloof dat we daar niet hard voor hoeven te werken maar vooral ons leven mogen leven zoals we zijn vanuit essentie. 

 

Of het zweverig is? In mijn visie is spiritualiteit onderdeel van het leven, juist de vertaling ervan maak ik praktisch zodat je het dagelijks kunt toepassen. Ik werk op energetisch wijze, vanuit jou energieveld. Dit is voor mijn een natuur als projector (human design), daarom voel jij je door mij gezien, gehoord voor wie je bent. 

Ik als moeder (mem) 

Het moederen gaat mij als vanzelf af, aansluiten bij de behoefte van mijn kinderen, hen zien voor wie ze zijn is voor ons de rode draad in de opvoeding. Er is voor ons dan ook geen vaste opvoed methode of truc. Ieder mens is uniek, ieder kind is uniek met een eigen verhaal net zoals wij als opvoeders. 

 

Het moeder zijn, de vrouw in mij belichamen is een reis (geweest). Mijn beide bevallingen waren als een spiegel voor mij. Voor beide de wens om thuis te bevallen, beide keren blokkeerde ik (onbewust) waardoor de bevallingen anders liepen dan gehoopt in het ziekenhuis. 

 

 

'Maar alles is goed gegaan, ze zijn gezond geboren' waren goed bedoeld maar voelde voor mij niet kloppend. Ergens voelde ik dat er op een diepere laag een connectie lag. Toen ik in aanraking kwam met de pre,- en perinatale psychologie, oftewel de invloed van de zwangerschap en geboorte op het mens zijn lag daar voor mij de verbinding. 

 

Net na Jan zijn geboorte ging er een wereld voor me open. Hoe ik mij voel, hoe hij zich gedraagt, hoe ik ben gedragen.

Welke besluiten ik daar (onbewust) heb genomen of overgenomen vanuit het familiesysteem kwamen terug in mijn zwangerschappen, geboorte en het moeder en vrouw zijn belichamen.

Het begin van mijn verhaal op weg naar waar ik nu sta. 

Als vrouw, moeder, dochter, vriendin & holistisch geboortecoach. 

 

Met het ondernemen ben ik ook 'baas' over mijn eigen werktijd, ik wil er voor de vrouwen in mijn praktijk zijn.

Maar mijn grootste wens was om meer aanwezig te kunnen zijn bij mijn kinderen, meer balans te ervaren zowel thuis, in mijn werk en in persoon. 

Want voorleven is opvoeden. Welk voorbeeld zou ik mijn kinderen geven altijd in de onrust te leven? 

(werk)ervaring

Mijn reis in het moederschap & vrouw zijn heeft mij gebracht bij wie ik nu ben. 

Als jong meisje wilde ik mem worden en met kinderen werken. Beide is gelukt. Na het afronden van een HBO opleiding sociaal pedagogische hulpverlening ben op een kinderopvang en jeugdzorginstelling gaan werken. Jarenlang met veel plezier, kinderen voelden zich door mij gezien en gehoord, het is een natuur. Creatieve activiteiten combineren met aanleren van nieuw gedrag, inzicht en samen zijn. 

 

Door de jaren heen heb ik mij door mogen ontwikkelen naar coördinator, verantwoordelijk voor een team en contact met ouders. 

Daar kwam ik steeds meer in aanraking met terugkerende patronen. Van mezelf en de ander. Maar ook dat we gedrag willen fixen in plaats van werkelijk zien wat er speelde. Met elkaar hielden we iets in stand wat er misschien helemaal niet hoefde te zijn. 

Terwijl wanneer we samen gingen werken en echt tot de kern kwamen er zoveel rust ontstond in het gezin of op de werkvloer. 

 

Met het inzicht 'How you begin is how you become' oftewel de invloed van de zwangerschap & geboorte op ons zijn, lukte het me niet meer om in het systeem te blijven zoals het nu is. 

We helen de wereld met een nieuwe bewuste generatie, de kinderen van nu zijn zo wijs. Wij als vrouwen zijn zo wijs. Alles in mij riep dat ik daar mocht zijn, en zo. is in 2019 mijn bedrijf ontstaan, vanuit het verlangen hier een klein stukje in te mogen helen. 

 

Ouders en kinderen echt te zien voor wie ze zijn. 

 

Door het verlangen voor meer tijd en ruimte, meer bij mezelf te kunnen blijven heb ik er in 2021 voor gekozen om mijn eigen praktijk uit te breiden. Inmiddels geschoold in pre en perinatale psychologie, zwangerschapscoachopleidingen en een tal van persoonlijke coaching gesprekken en cursussen.