Fijn jou hier te ontmoeten!

Mijn naam is Antsje Abma, voor het gemak noem ik mezelf coach maar ik werk vooral als mezelf, de vrouw wie ik ben vanuit mijn energie. 

Mijn praktijk midden in de natuur is een waar rustpunt, een plek voor vrouwen om te zakken, voelen, vertragen, delen en te openen. Of dit nu in een 1:1 setting, een vrouwencirkel of tijdens een event.  

Het verbinden, vertragen en ont-moeten is mijn levensweg en ook waar ik jou in begeleid. 

Het ondernemen wat mijn 'werk' meeneemt vind ik super inspirerend en zie ik ook als een grote spiegel van zelfreflectie en het zit ook nog eens vol met (persoonlijke) groei en ontwikkel kansen. Benieuwd naar mijn drive? Lees verder! 

Ik als moeder (mem) 

Mijn trots, onze kinderen Yfke en Jan.

Het moederen gaat mij als vanzelf af, aansluiten bij de behoefte van mijn kinderen, hen zien voor wie ze zijn is voor ons de rode draad in de opvoeding. Er is voor ons dan ook geen vaste opvoed methode of truc. Ieder mens is uniek, ieder kind is uniek met een eigen verhaal net zoals wij als opvoeders. 

Het moeder zijn, de vrouw in mij belichamen is een reis (geweest). 

 

Met het ondernemen ben ik ook 'baas' over mijn eigen werktijd, ik wil er voor de vrouwen in mijn praktijk zijn.

Maar mijn grootste wens was om meer aanwezig te kunnen zijn bij mijn kinderen, meer balans te ervaren zowel thuis, in mijn werk en in persoon. 

Want voorleven is opvoeden. Welk voorbeeld zou ik mijn kinderen geven altijd in de onrust te leven? 

(werk)ervaring

Mijn reis in het moederschap & vrouw zijn heeft mij gebracht bij wie ik nu ben. 

Als jong meisje wilde ik mem worden en met kinderen werken. Beide is gelukt. Na het afronden van een HBO opleiding sociaal pedagogische hulpverlening ben op een kinderopvang en jeugdzorginstelling gaan werken. Jarenlang met veel plezier, kinderen voelden zich door mij gezien en gehoord, het is een natuur. Creatieve activiteiten combineren met aanleren van nieuw gedrag, inzicht en samen zijn. 

 

Door de jaren heen heb ik mij door mogen ontwikkelen naar coördinator, verantwoordelijk voor een team en contact met ouders. 

Daar kwam ik steeds meer in aanraking met terugkerende patronen. Van mezelf en de ander. Maar ook dat we gedrag willen fixen in plaats van werkelijk zien wat er speelde. Met elkaar hielden we iets in stand wat er misschien helemaal niet hoefde te zijn. 

Terwijl wanneer we samen gingen werken en echt tot de kern kwamen er zoveel rust ontstond in het gezin of op de werkvloer. 

 

Met het inzicht 'How you begin is how you become' oftewel de invloed van de zwangerschap & geboorte op ons zijn, lukte het me niet meer om in het oude systeem te blijven werken. 

We helen de wereld met een nieuwe bewuste generatie, de kinderen van nu zijn zo wijs. Wij als vrouwen zijn zo wijs. Alles in mij riep dat ik daar mocht zijn, en zo. is in 2019 mijn bedrijf ontstaan, vanuit het verlangen om heelheid en vrijheid voor te leven. 

 

En door in mijn bedrijf te werken, met zoveel vrouwen blijkt maar hoeveel vergeten weten en oude wijsheid er al in ons is. 

Vrouwen zien voor wie ze zijn, de creatiekracht opnieuw te voeden zodat we samen werken aan de nieuwe wereld voor ons en de volgende generaties. 

 

Door het verlangen voor meer tijd en ruimte, meer bij mezelf te kunnen blijven heb ik er in 2021 voor gekozen om mijn eigen praktijk uit te breiden. Inmiddels geschoold in pre en perinatale psychologie, systemische werk, zwangerschapscoachopleiding en een tal van (persoonlijke) trainingen, coaching gesprekken en cursussen.