Hallo! Mijn naam is Antsje Abma holistisch geboortecoach. 

 

Al vanaf jongs af aan verwonderde ik mij over het proces rondom zwangerschap, geboorte, baby's. 

Nadat dat ikzelf moeder ben geworden en twee keer geboorte heb mogen geven, liet dit thema mij niet meer los. 

 

Wanneer jij als ouder je bewust wordt, kan dit zo ontzettend helpend zijn voor de manier hoe jij je kinderwens, zwangerschap en geboorte ervaart. 

In plaats van het over je heen laten komen verbind jij je als ouder je met je zwangerschap, de geboorte en je kindje. 

Wanneer jij angst of onzekerheid voelt weet je wat je er mee kan doen,  de geboorte ervaring hoeft je niet zo te overvallen door een voorbereiding vanuit vertrouwen. Waardoor je regie ervaart.

 

Alles kwam voor mij samen in de materie van de geboorte psychologie. Waarin de periode van conceptie tot de 1000 dagen daaropvolgend een leven lang bepalend zijn.

De zwangerschapscoach opleiding heeft mij alle kennis en tools gegeven om jou als aanstaande ouder volledig  te informeren en vol vertrouwen voor te bereiden. 

De rode draad hierin blijft voor mij bij de basis die ik beheers als sociaal pedagoog.

Kennis en inzicht van gedrag, ontwikkeling en (familie)systemen. Het vertalen van de hulpvraag en het aanleren van 'nieuw gedrag of nieuwe gewoonten'  doormiddel van mindfulness en verbindende communicatie. 

 

Ik wil jou als (aanstaande) ouders meegeven dat jij invloed kunt hebben op jouw eigen ervaring, dit werkt een leven lang door. Voor jezelf, en je kindje. 

 

Over mij

Samen met mijn vriend Yntze, dochter Yfke (2016) en zoon Jan (2018). Woon ik in het buitengebied van Gorredijk (Tussen Heerenveen en Drachten). 

In het mooie Friese land, letterlijk tussen de landerijen waar ik rust en ruimte ervaar. Frysk is de taal van mijn hart, ik spreek ook gewoon nederlands ;). 

Naast het moederschap, zijn familie en vrienden belangrijk voor mij. 

Samenzijn, lekker eten, een glaasje wijn en een goed gesprek. Daar wordt ik gelukkig van. 

In de hectiek van onze drukke maatschappij vind ik mijzelf terug in het beoefenen van Yoga, regelmatig mediteren en een wandeling alleen door de natuur. 

Ik lees graag, inmiddels is mijn boekenkast gevuld met allerlei boeken in het thema zwangerschap en leven vanuit bewustzijn. 

 

 

Wil je kennismaken? Neem vrijblijvend contact met me op.