Fijn jou hier te ontmoeten!

Mijn naam is Antsje Abma. 

Mijn praktijk midden in de natuur is een waar rustpunt, een plek voor vrouwen om te zakken, voelen, vertragen, delen en te openen. Of dit nu in een 1:1 setting, een vrouwencirkel of tijdens een event.  

Het verbinden, vertragen en ont-moeten is mijn levensweg en ook waar ik jou in begeleid. Jou verbinden met je eigen unieke energie, dat is waar mijn passie ligt. 

Het ondernemen wat mijn 'werk' meeneemt vind ik super inspirerend en zie ik ook als een grote spiegel van zelfreflectie en het zit ook nog eens vol met (persoonlijke) groei en ontwikkel kansen. Benieuwd naar mijn drive? Lees verder! 

Ik als moeder (mem) 

Mijn trots, onze kinderen Yfke en Jan.

Het moederen gaat mij als vanzelf af, aansluiten bij de behoefte van mijn kinderen, hen zien voor wie ze zijn is voor ons de rode draad in de opvoeding. Er is voor ons dan ook geen vaste opvoed methode of truc. Ieder mens is uniek, ieder kind is uniek met een eigen verhaal net zoals wij als opvoeders. 

 

Het moeder zijn, de vrouw in mij belichamen is een reis (geweest). Want als ik mijn kinderen voor wie ze zijn heb ik dat ook aan mezelf te geven. 

 

Naast onze twee kinderen draag ik een zielenmeisje met mij mee, het tweelingzusje van Yfke waar we vroeg in de zwangerschap afscheid van hebben genomen. 

 

In deze reis neem ik jou graag mee, want ook jou zie ik graag zoals je bent. 

 

Met het ondernemen ben ik ook 'baas' over mijn eigen werktijd, ik wil er voor de vrouwen in mijn praktijk zijn.

Maar mijn grootste wens was om meer aanwezig te kunnen zijn bij mijn kinderen, meer balans te ervaren zowel thuis, in mijn werk en in persoon. 

Want voorleven is opvoeden. Welk voorbeeld zou ik mijn kinderen geven altijd in de onrust te leven? 

(werk)ervaring

Mijn reis in het moederschap & vrouw zijn heeft mij gebracht bij wie ik nu ben. 

Als jong meisje wilde ik mem worden en met kinderen werken. Beide is gelukt. Na het afronden van een HBO opleiding sociaal pedagogische hulpverlening ben op een kinderopvang en jeugdzorginstelling gaan werken. Jarenlang met veel plezier, kinderen voelden zich door mij gezien en gehoord, het is een natuur. Creatieve activiteiten combineren met aanleren van nieuw gedrag, inzicht en samen zijn. 

 

Door de jaren heen heb ik mij door mogen ontwikkelen naar coördinator, verantwoordelijk voor een team, coaching en contact met ouders. 

Daar kwam ik steeds meer in aanraking met terugkerende patronen. Van mezelf en de ander. Maar ook dat we gedrag willen fixen in plaats van werkelijk zien wat er speelde. Met elkaar hielden we iets in stand wat er misschien helemaal niet hoefde te zijn. 

Hoe komt dit en vooral, hoe door breek je dit? 

 

En zo kwam de materie rondom overtuigingen en patronen op mijn pad. 

Na een opleiding in prenatale en perinatale psychologie oftewel geboortepsychologie kon ik niet anders meer denken. 

 

Dit heeft een diepe indruk gemaakt waar ik verder ben gaan bouwen. 

Alles heeft met elkaar te maken, en vanuit deze gedachtengang ben ik me verder gaan verdiepen in het holistisch werken. 

 

Er volgenden verschillende cursussen en opleidingen omtrend energiewerk, vrouw en moeder zijn, mindfullness en adem. Maar ook persoonlijke ontwikkeling om mezelf te dragen en alle thema's in mij te zien. Want belichaming van wat ik doe staat voor mij voorop. 

 

Met de jaren groeide ook mijn intuïtieve gaves, zoals helder horen, weten en voelen. 

want als ik mezelf draag en kan zien voor wie ik ben, kan ik dat ook voor jou.