Over mij

Mijn naam is Antsje Wiebenga-Abma, samen met mijn gezin woon ik in het buitengebied van Gorredijk. 

Ons erf bevindt zich midden in de landerijen, wat mij een groot gevoel van vrijheid en verbinding met de natuur geeft. 

 

Naast mijn werk in mijn praktijk voor bewustzijn a.k.a de yurt ben ik vooral in aanwezigheid thuis voor onze kinderen om 'voor te leven'. en hen daarmee een bewuste basis mee te geven voor het leven, ik ontmoet graag vriendinnen en familie voor goede gesprekken en een samenzijn. 

 

Ik ervaar een vervuld leven in de simpelheid van het bestaan.

Ik ben gek op koken, voornamelijk met natuurlijke en lokale producten. 

Ook lees ik graag en ben ik graag buiten in de natuur bij onze dieren, in de tuin of al wandelend. 

Met mijn 'caves' als omgeving (HD) ben ik helemaal content met veel alleentijd, hier ontstaan dan ook vaak mijn afstemmingen en diepste inzichten. 

 

Als jong meisje was ik al gevoelig in het aanvoelen van energieeën bij mensen en in ruimtes, de essentie , de maskers én de pijn. Om mezelf te beschermen heb ik me hier lange tijd voor afgesloten. Daarmee heb ik me ook afgesloten van het leven zelf, niets kwam echt binnen. Ik was stil, verhard en ongevoelig. 

Ik kan het me niet meer voorstellen. 

 

Ondanks dit overlevings-mechanisme trok in mijn vorming het dienstbaar zijn en zorgen en zo en heb ik mijn basis gelegd in sociale hulpverlening. 

Deze opleidingen voelden al meer als thuiskomen en opende zich al iets van mijn potentie. 

 

Tijdens de periode van jong volwassen zijn ontmoette ik mijn jeugdliefde en inmiddels man, samen bouwen we aan een prachtig leven en groeien we met elkaar mee, ieder op eigen wijze. 

 

Na de geboorte van onze kinderen Yfke en Jan (met het verlies van Yfke haar tweelingzusje tijdens de vroege zwangerschap) kwam deze gevoeligheid steeds meer terug en volgde een reis van vrijmaken van overtuigingen en angsten waarin ik steeds meer de verbinding kon ervaren met mijn natuurlijke stroming, mijn eigen wijze toepassen in het leven. 

Buiten de gebaande paden, dat is wel aan mij besteed.  

 

Zo kwam het systemische werk, geboortepsychologie, holistisch werk en al wat volgde op mijn pad en kwam er een diep weten vrij in dat wat altijd al aan kon voelen. 

Ik kwam steeds meer terug in mijn eigen basis. 

 

Vanuit mijn studie ben ik in een holistische organisatie gaan werken binnen de jeugdhulpverlening. Eerst op de werkvloer in contact met ouders en kinderen en daarna een aantal jaar als leidinggevende,  coördinator en coach voor teams. Hier heb ik mijn basis verder kunnen ontwikkelen.

Dit is ook de periode dat ik mijn praktijk ben gestart, eerst naast mijn baan in loondienst. Totdat de wens ontstond voor meer rust in het leven en meer thuiszijn voor de kinderen. Zo heb ik vanuit dit verlangen mijn praktijk verder uitgebouwd die plaatsvindt in de yurt! 

 

Hoe meer ik mijn essentie leef hoe meer  zich mijn intuïtieve (mediamieke) gaves zoals helder horen, zien, weten en voelen opnieuw lieten zien. De laatste jaren heb ik geïnvesteerd in het ontwikkelen en kanaliseren van dit 'weten' en het werken met de helende levensenergie. 

 

Inmiddels in de overtuiging dat ieder eigen gaves heeft en dat we dit in deze periode meer als 'normaal' mogen vinden. 

 

In veel wat er op mijn pad komt ervaar ik een herinnering, alsof er zich iets ouds opende.  Een vergeten weten komt terug waardoor ik een diepe wijsheid ervaar in het werk en alle thema's wat ik mag dragen.

Mijn innerlijk weten en voelen is mijn kompas. Door dit te volgen ontstaat er een leven vol verassingen, ontmoetingen en keuzes die ik nooit alleen met mijn ego/mind had kunnen nemen. 

 

Zo kwam ook Human design zes jaar geleden op mijn pad.  Human design heeft mij richting gegeven in het leven in mijn eigen energie, als projector en daarmee ook in mijn rol gids. 

Het gaf me de bevestiging om te doen wat ik nu doe. Want uiteindelijk zijn we het zelf die de weg vrij maken, onszelf toestemming geeft en de stroom te volgen. 

 

Ik sta voor vernieuwing (nieuw leiderschap), het anders doen, en dan met name de vertaling te maken naar simpel en praktisch. Ik noem mezelf dan ook visionair (iemand die een specifieke visie op zaken heeft). 

 

Dit doe ik vooral door uiting te geven (met mijn gedefinieerde keelcenter) aan wat er speelt in mijn binnenwereld. Dus ook wat ik afstem vanuit jou zielsenergie op het moment dat je met mij werkt. Ik fungeer dan als het ware als kanaal, als spiegel voor jou. Altijd op zachte, krachtige en heldere wijze gericht op jou en wat jij te voelen/ervaren hebt. 

 

'Wat zeg je dat mooi' is dan ook vaak wat ik te horen krijg, dit is omdat het jou raakt en er ruimte ontstaat in jou systeem. 

 

 Mijn 'design' oftewel zielsenergie is gericht op het heel maken van de binnenwereld en uit te dragen naar de buitenwereld, de diepte te raken en zowel  mezelf en de ander daarin te inspireren. 

Met natuurlijke mijn vrouwelijke energie werk ik vanuit flow, overgave, vertraging en eigen ritme. 

Het leven met de natuur in haar cycli inspireert me, dicht bij mezelf en bron van het leven. 

 

Deze prachtige tool, bewustzijn vol  levenslessen zet ik dan ook op eigen wijze binnen mijn werk.

 

Mijn levensmissie is inmiddels vertaalt in het werk wat ik mag doen, het leven mag beleven en hoe ik mijn kinderen mag laten opgroeien.

Ik doe dit vanuit het belichaamd weten, door mijn eigen levenservaringen in al wat is kun je dan ook bij alles bij mij terecht. 

 

Ik laat je jezelf dragen, in een zachte veilige bedding waarin ik als spaceholder aanwezig ben. 

 

Ook ik heb de reis van overleven naar voorleven gemaakt. 

Ook ik draag mijn verleden. Inmiddels als cadeau, ik heb precies het juiste ontvangen om te mogen groeien, bewustzijn te creeëren, naar het licht te bewegen, eigen keuzes te maken, het leven te mogen voelen in al het licht én donker. 

 

In al wat ik doe  voel ik me ontzettend nederig en dankbaar. 

Ik inspireer jou graag om ook te bouwen en groeien in jou levenswerk. 

 

Opleidingen/cursussen:

 • Sociaal pedagogisch werk (SPW)
 • Sociaal pedagogisch hulpverlener (SPH)
 • Geboortepsychologie - Geboorte in kaart 
 • Geweldloze communicatie - Sonja Zwart
 • Access Bars (energiewerk)
 • Diverse coachings opleiding 
 • Mindfull & yoga zwangerschap en geboorte coach opleiding.
 • Human Design Energy Intensive 
 • Sjamanistische jaartraining Wisdome weavers.
 • Consious living (leven dicht bij eigen natuur) 
 • Diverse persoonlijke coachings trajecten