Wat gaan we doen tijdens een stuit consult? 

Wanneer je een stuntconsult bij mij afneemt betekend dit dat je baby na 32 weken zwangerschap nog niet in de juiste geboortepositie ligt. 

Jij wilt op een natuurlijke wijze proberen je baby uit te nodigen om te draaien. 

Tijdens dit ontspannen consult kom ik bij je thuis, ik geef je instructies en uitleg zodat je daarna samen met je partner hiermee verder kunt. 

Voor dit consult maak ik gebruik van de spinning baby's techniek, bestaand uit een aantal oefeningen en Moxa therapie. Deze zorgen voor ruimte in je baarmoeder en bekken waardoor je baby de ruimte voelt om te draaien. 

 

Spinning babIES

De Amerikaanse verloskundige Gail Tully heeft de methode Spinning Babies ontwikkeld in samenwerking met chiropractors.

Je doet hierbij oefeningen om het bekken in balans te krijgen en ruimte in de buik te creëren. Hierdoor kan je baby gemakkelijker indalen in de ideale geboortepositie.

Naast dat je deze oefeningen kunt gebruiken voor een baby in stuitligging, zijn er ook oefeningen in de zwangerschapscursus geïntegreerd voor een optimale geboortepositie van je baby tijdens de geboorte. 

 

Moxatherapie

Moxatherapie is een methode uit de traditionele Chinese geneeskunst waarbij je een specifiek acupunctuurpunt bij je voet verwarmt met een moxastick. Door de verwarming van dit punt komt de energie op gang door de hele blaasmeridiaan. Dit meridiaan gaat onder andere door het heiligbeen (bij je bekken). Van daaruit gaat er energie naar de baarmoeder. Hierdoor verbetert de doorbloeding van de baarmoederspier en kan het de baby stimuleren te gaan bewegen. Volgens onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum verdubbelt moxa-therapie de kans dat een baby die in stuit ligt draai. Deze therapie is het meest effectief als je start tussen de 32e en 34e weken zwangerschap.

 


Stuitconsult

  • Ontspanning
  • Uitleg
  • Oefeningen vanuit spinning babies
  • Moxa therapie
  • Contact na het consult voor vragen en advies

 

Kosten stuitconsult 

  • Stuitconsult bij jou thuis
  • 1x 1 uur
  • inclusief Moxa stick 

Totaal €65,-

excl. reiskosten 0,19 cent per k.m