Wat gaan we doen tijdens een stuit consult? 

Wanneer je een stuitconsult bij mij afneemt betekend dit dat je baby na 32 weken zwangerschap nog niet in de juiste geboortepositie ligt. 

Jij wilt op een natuurlijke zachte wijze  je baby uit nodigen om te draaien. 

 

Tijdens het stuitconsult kom ik bij je thuis, of kom je bij in de Yurt.

Je ontvangt een moxabehandeling en een aantal (spinning babyies) oefeningen. Deze zorgen voor ruimte in je baarmoeder en bekken waardoor je baby de ruimte voelt om te draaien. 

Ik geef je instructies en uitleg zodat jullie samen deze behandeling en oefeningen kunnen herhalen. 

 

 

Spinning babIES

De Amerikaanse verloskundige Gail Tully heeft de methode Spinning Babies ontwikkeld in samenwerking met chiropractors.

Je doet hierbij oefeningen om het bekken in balans te krijgen en ruimte in de buik te creëren. Hierdoor kan je baby gemakkelijker indalen in de ideale geboortepositie.

Naast dat je deze oefeningen kunt gebruiken voor een baby in stuitligging, zijn er ook oefeningen in de zwangerschapscursus geïntegreerd voor een optimale geboortepositie van je baby tijdens de geboorte. 

 

Moxatherapie

Moxatherapie is een methode uit de traditionele Chinese geneeskunst waarbij je een specifiek acupunctuurpunt bij je voet verwarmt met een moxastick. Door de verwarming van dit punt komt de energie op gang door de hele blaasmeridiaan. Dit meridiaan gaat onder andere door het heiligbeen (bij je bekken). Van daaruit gaat er energie naar de baarmoeder. Hierdoor verbetert de doorbloeding van de baarmoederspier en kan het de baby stimuleren te gaan bewegen. Volgens onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum verdubbelt moxa-therapie de kans dat een baby die in stuit ligt draai. Deze therapie is het meest effectief als je start tussen de 32e en 34e weken zwangerschap.

 


Stuitconsult

  • Ontspanning
  • Uitleg
  • Oefeningen vanuit spinning babies
  • Moxa therapie
  • Contact na het consult voor vragen en advies

 

Kosten stuitconsult 

  • Stuitconsult
  • 1x 1 uur
  • inclusief Moxa stick 

Totaal €65,-

excl. reiskosten 0,19 cent per k.m