Je geboorte in kaart

Kijken vanuit het geboorteverhaal

Iedereen is ooit begonnen in de buik van zijn of haar moeder en is op een bepaalde manier ter wereld gekomen. We hebben daarom allemaal onze eigen unieke ‘geboorteverhaal’. Zowel jij en ik, als onze kinderen.

 

Blauwdruk

Maar wist je dat de gebeurtenissen tijdens een zwangerschap en geboorte nu nog invloed hebben op wie we nu zijn en wie je kind is? Dit is je blauwdruk. Alle patronen in je eigen gedrag of dat van je kind waar je ‘last’ van ondervindt en als belemmerend ervaart, valt op deze beginperiode van ons leven – onze blauwdruk – terug te herleiden.

Gedrag

Welke gemaakte keuzes uit het verleden leven nú nog in ons voort? Deze vroege invloeden kun je herkennen aan terugkomende patronen bij jezelf of bij je kind. Bijvoorbeeld faalangst, moeite om nieuwe stappen te maken, zichtbaar zijn. Gedrag dat hierbij hoort is een uiting. Wat is de onderliggende behoefte die vervuld mag worden?

 

Meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de periode van de préconceptie tot vlak na de geboorte de meest cruciale en periode impact van een mensenleven is. 
Logisch als je je bedenkt dat in de eerste 3 maanden van een zwangerschap álle organen worden aangelegd, dat gedurende de hele zwangerschap de hersenen van een baby volop in ontwikkeling zijn en dat een geboorte een heftige en stressvolle ervaring is voor een baby. 
Alle ervaringen die een baby in dat prille begin opdoet, worden opgeslagen. Hoe de zwangerschap en geboorte zijn geweest, zegt álles over het gevoel van eigenwaarde, veiligheid en verbondenheid. 
Het zegt ook alles over hoe jij je vandaag de dag gedraagt, hoe je je voelt en tegen welke situaties of problemen je aanloopt. 

 

Weet je niks van je geboorteverhaal en kun je het om welke reden dan ook niet navragen aan je ouders? 
Ook dan is dit geschikt voor jou. Doordat al die ervaringen in jouw lijf en hoofd liggen opgeslagen, kunnen we ook achter jouw geboorteverhaal komen.

 

Door samen aan de slag te gaan en het geboorteverhaal van jou of je kind letterlijk zichtbaar te maken is er een grote kans dat de puzzelstukjes op z'n plek vallen. "Gedrag is altijd logisch". 

 

De methode van "Je geboorte in kaart" is verweven in mijn werkwijze. 

Sinds juni 2019 mag ik mij een Geboren professional noemen.